Lokala polismärken

Lokala polismärken har funnits sedan 1980-talet och i i början av 90-talet blommade det ut med godkända lokala märken på uniformen. Varje distrikt kunde låta sy upp egna märken vilket resulterade i en brokig skara märken. Polisen har sedan dess genomgått flera omorganisationer och detta har skapat total förvirring om vilka märken som kommit när osv. I stort sett så lät de flesta distrikt bli att sy upp nya märken när tex ett distrikt bytte namn till område, Flera distrikt slogs samman osv.

Sedan kom det ännu en omorganisation där 21 länspolismyndigheter bildades, Även här lät de flesta bli att sy upp nya märken. Sedan 2015 är polisen en myndighet med sju regioner och hur det blir med lokala polismärken vet ingen. Det man kan konstatera är att det finns ett intresse och att flera nya märken börjar dyka upp, dessa har dock ingen förankring i myndigheten. Endast de nationella märkena samt de officiella utbildningstecknen är de som idag får användas enligt polisens föreskrifter och anvisningar, FAP.

Här är polisman.se samling av lokala märken genom alla omorganisationer.

5 svar på “Lokala polismärken

 1. Lasse Falk säger:

  Du har inte med Mölndalspolisens lokala märke.
  Vart kan jag skicka ett?

  Svara
  1. hakke säger:

   Tusen tack för erbjudandet! Mölndals båda varianter dyker upp när det är dags för bokstaven M. Skulle det vara så att du har ytterligare en variant så är vi väldigt intresserade.

   Svara
 2. Lennart Gustafsson säger:

  Kan inte se att Västervik PD är med har ett sådant om det finns intresse

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna websida använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du användningen av cookies.